Sivota letovanje

Sivota je mali grad na jonskoj obali Grčke, koji se nalazi u regionu Epir. Sivota je popularna turistička destinacija koje je poznata po svojim prelepim plažama, zanimljivoj luci i noćnom životu.

Gradić se nalazi u zalivu, okružen planinama. Plaže u Sivoti su mešavina peska i šljunka i sve su dobro opremljene ležaljkama, suncobranima i sadržajima za sportove na vodi.

Više informacija o Sivoti :

 

Plaže:

Najpopularnije plaže u Sivoti su:

Megali Ammos (Velika plaža): Ovo je najveća plaža u Sivoti i popularno je mesto za kupanje, sunčanje i sportove na vodi.

Mikri Ammos (mala plaža): Ovo je manja plaža od Megali Ammosa, ali je isto tako lepa. To je dobra opcija za one koji više vole mirniju plažu.

Plaža Mikri Ammos u Sivoti, Grčka
Agios Nikolaos (Sveti Nikola): Ova plaža se nalazi na malom ostrvu nedaleko od obale Sivote. To je prelepa plaža sa čistim morem i zadivljujućim pogledom na okolne planine.

Plaža Agios Nikolaos u Sivoti, Grčka
Peridhasia (Biserna plaža): Ova plaža se nalazi u osamljenoj uvali i odlična je opcija za one koji žele da pobegnu od gužve.

Provod

Pored prelepih plaža, Sivota ima i šarmantan stari grad sa uskim ulicama, tradicionalnim kućama i živahnom lukom. Luka je popularno mesto za ribarske čamce, jahte i katamarane. U luci se nalazi i veliki broj kafića, restorana i barova, što ga čini odličnim mestom za opuštanje i uživanje u pogledu.

Aktivnosti u Sivoti

Stvari koje treba raditi u Sivoti

Pored opuštanja na plaži, u Sivoti postoji niz drugih stvari koje treba uraditi, uključujući:

Planinarenje i biciklizam: Postoji niz planinarskih i biciklističkih staza u brdima oko Sivote. Ove staze pružaju zadivljujući pogled na grad i okolinu.

Vožnja čamcem i jedrenje: U Sivoti postoji veliki broj kompanija za iznajmljivanje čamaca koje nude izlete čamcem po tom području. Takođe možete iznajmiti jedrilicu i istražiti Jonsko more sopstvenim tempom.

Vožnja čamcem i jedrenje u Sivoti, Grčka
Vodeni sportovi: U Sivoti možete uživati u brojnim sportovima na vodi, uključujući plivanje, sunčanje, jedrenje na dasci i ronjenje.

Autom do Leptokarije

Kako stići do Leptokarije

Automobilom – Do Leptokarije se stiže autoputem prema Solunu odakle se put nastavlja ka jugu i Atini, pratite odvajanje za Leptokarya. Udaljenost od Beograda je 700 km i 7h15min vožnje, od Niša 480 km i 5h30min.

Autobusom – Organizovani sezonski polasci za Paraliju u organizaciji turističke agencije Sani Tours.

Avionom – Redovnom avio linijom od Beograda do Soluna. Privatni transfer do Leptokarije.

Da li ste znali ?
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security